Obvestilo predavanje za dijake 2. letnikov

Predavanje za dijake 2. letnikov

TRGOVINA Z LJUDMI

 

Kratek opis:

Trgovina z ljudmi je sodobna oblika suženjstva. Žrtve so otroci, mladostniki, moški in ženske različne starosti, narodnosti, rase, verske in politične pripadnosti. Po zadnjih podatkih so posebej ranljivi mladostniki med  14. in 18. letom; osebe, ki z neznanci klepetajo preko spletnih klepetalnic; osebe, ki zapustijo dom zaradi obljube po dobro plačanem delu, za katerega ne potrebujejo izkušenj in znanja.

Najbolj so izpostavljeni  turistični delavci, varuške, modeli in manekenke, gradbeni delavci, spremljevalke, maserke, gospodinjske pomočnice, artistične plesalke in berači.

Izvajalci:

Predavatelji so iz Ljubljane. Imajo neposredne izkušnje  z žrtvami (nudijo prvo psihosocialno pomoč ter namestitev žrtvam trgovine z ljudmi).

 

 

Dan

Ura

Razred /Učitelj

Prostor

Četrtek

12. 4. 2018.

2  (8.50 – 9.35)

G2c, G2d

C-29

3 (9.40 – 10.25)

G2b

C-29

5 (11.20-12.05)

G2a

C-29

  

Zamenjava učilnic:

  • G-4. b razred ima 2. uro pouk v C-26
  • G-3. a razred ima 3. uro pouk v C-230

 

Učitelji so prisotni na predavanju.

Za nemoteno izvajanje 45-minutne delavnice potrebujejo računalnik in projektor.

 

 

Svetovalna delavka                                                                                                                                          Ravnateljica

Davorka Polić Jošt                                                                                                                                            Irena Posavec

 

Nazaj