ČISTILNA AKCIJA

V petek, 23. 3. 2108 smo na pobudo Mestne občine Celje ponovno izvedli čistilno akcijo, ki je sedaj že tradicionalna. Pobudniki akcije na naši šoli so bili dijaki G-3.c razreda, ki so v okviru predmeta Gospodarjenje z odpadki pod mentorstvom Alenke Lah Kalan pripravili izvedbeni načrt akcije. Pripravili smo obveščevalne plakate, načrt čiščenja okolice šole ter z obilo dobre volje tudi sami sodelovali pri čiščenju okolice šole.  Delo so nam olajšali dijaki ostalih šol našega šolskega centra, ki so se z veseljem odzvali našemu povabilu. Kot že preteklo šolsko leto, smo tudi letos nadaljevali s podpisovanjem peticije, ki smo jo pripravili na naši šoli. Z njo želimo, da se dijaki in delavci šole sami zavežejo k »nesmetenju« v šoli in okoli nje. Podpisovanje peticije je potekalo v času čistilne akcije pred šolo. Mnogo dijakov in prav tako profesorjev je oddalo svoj podpis kot zagotovilo, da ne bodo onesnaževali šole, niti njene okolice.

Upamo, da bomo v prihodnje še okrepili sodelovanje med šolami našega centra in tako s skupnimi močmi poskrbeli za čisto delovno okolje.

Zato se na tem mestu še enkrat zahvaljujem vsem sodelujočim dijakom in profesorjem za obilo dobre volje pri izvedbi akcije.

 

Vodja čistilne akcije : Alenka Lah Kalan

 

 

Nazaj