Prireditev ob koncu pouka in dnevu državnosti

Obletnice so kakor spomeniki ob dolgi poti. Ob njih se ustavimo, pogledamo na prehojeno pot in se obenem zazremo v prihodnost. Tako smo letos s prireditvijo ob koncu pouka v petek, 22. junija, obeležili tudi dan državnosti, to je dan, ko se spominjamo 25. junija 1991, ko je Slovenija formalno postala suverena neodvisna država.

V kulturnem programu so pod mentorstvom profesorice Metke Jagodič Pogačar nastopili člani Mojstrov glasbenega ustvarjanja ŠC Celje, v goste pa smo povabili gospoda Dejana Sotirova, človeka tisočerih zanimanj in talentov. In človeka, ki so mu v otroštvu diagnosticirali ADHD (motnjo hiperaktivnosti in primanjkljaj pozornosti). Zdaj to »motnjo« uporablja predvsem v prid otrokom in mladostnikom, ki se počutijo drugačne, pa ne vedo, zakaj, in ne vedo, kaj početi s to drugačnostjo. Večkratni udeleženec mednarodnih simpozijev in predavanj na temo inovativnega pristopa pri izobraževanju in obravnavi mladih. Spregovoril nam je o pomembnosti domoljubja, o naši lepi Sloveniji, o tem, kako preživeti počitnice, zakaj je pomembno, da se družimo, kako razumemo svoje potrebe, kako izkoriščamo potenciale in delujemo sebi v prid in v dobro družbe.

Program sta pod mentorstvom profesorice Nine Markovič Korent povezovala Erika Fišer in Aljaž Kumberger iz 3. a.  

Ob tej priložnosti smo najuspešnejšim dijakom podelili diplome za dosežke na različnih področjih, zbrane dijake in profesorje v predavalnici B-12 pa je nagovorila tudi ravnateljica in ob koncu vsem zaželela prijetne in brezskrbne počitniške dni. 

Nazaj