Informacije dijakom zaključnega letnika – informativni dan

V petek, 15. 2. 2019, in v soboto, 16. 2. 2019, bodo potekali informativni dnevi. Dijaki zaključnega letnika v petek ne boste imeli pouka.

Dijakom, ki se boste odpravili v Maribor ali Ljubljano priporočamo, da izberete javni prevoz, da se na informativna mesta odpravite pravočasno, obiščete več šol oz. fakultet in skušate čim več izvedeti o bodočem šolanju oz. študiju.

Informativni dan na srednjih šolah bo potekal v petek, 15. februarja 2019, ob 9. in 15. uri, ter v soboto, 16. februarja 2019, ob 9. uri razen, če v Razpisu za vpis v srednje šole in dijaške domove  ni za posamezne šole dodatne informacije o izvedbi informativnega dneva določeno drugače.

Visokošolski zavodi bodo posredovali informacije v petek in v soboto dopoldne ob 10. uri ter v petek popoldne ob 15. uri, razen če je v Razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2019/2020 pri posameznem visokošolskem zavodu določeno drugače.

Bodočim študentom bodo posredovali informacije tudi na vseh višjih strokovnih šolah v Republiki Sloveniji.
Informativna mesta in ure so navedeni v Razpisu za vpis na višje strokovno izobraževanje.

V petek, 15.2.2019, med 11.30 in 14. uro  bo na rektoratu UM potekal Informativni dan Univerze v Mariboru. Prireditev bo potekala v dvorani A. Trstenjaka in dvorani B. Podrecce, Slomškov trg 15, Maribor.

Udeleženci prireditve bodo lahko dobili informacije o študiju in življenju študentov na Univerzi v Mariboru, o možnostih mednarodnih izmenjav tekom študija, o Univerzitetni knjižnici Maribor, o bivanju v študentskih domovih, o Društvu študentov invalidov Slovenije in še kaj (več v priponki).

 

Udeleženci dogodka bodo imeli tudi možnost osebnega razgovora s svetovalci za vpis na študijske programe ter možnost svetovanja o pomenu pravočasnega načrtovanja kariere.  

 

Tiste, ki se zanimate za študij na Univerzi na Primorskem, obveščamo, da bo v petek, 15. 2. 2019, organiziran brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota–Maribor–Celje–Ljubljana–Postojna–Koper–Izola–Portorož in nazaj. Predprijave zbirajo do vključno 12. 2. 2019. E-predprijava je dostopna na: http://www.upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz.

Um-informativni-dan-2019-letak

Nazaj