Interaktivna delavnica INOVATIVNOST IN USTVARJALNOST ZA MLADE

Interaktivna delavnica

INOVATIVNOST IN USTVARJALNOST ZA MLADE

 

Podjetje Štore Steel je za dijake Šolskega centra Celje letos že desetič pripravil tridnevno interaktivno delavnico, ki je 16., 17. in 18.  januarja 2019 potekala v Izobraževalnem centru podjetja Štore na Teharju. Delavnica je za udeležence brezplačna in je prispevek podjetja ŠTORE STEEL k razvoju inovativnosti in kreativnosti med mladimi. Udeležile so se je tudi tri dijakinje 3. letnika programa okoljevarstveni tehnik: Nika Doler, Nika Guček in Eva Holer.

 

Prvi dan so si dijaki ogledali proizvodnjo v jeklarni in valjarni, spremljali uvodno predavanje, potem pa so se pod mentorskim vodstvom dr. Mihe Kovačiča lotili reševanja konkretnih problemov podjetja Štore Steel.

Ob zaključku tridnevnega ustvarjanja in druženja so v anketi strnili svoje vtise. Največji vtis sta nanje naredila ogled in predstavitev proizvodnje ter mentor dr. Miha Kovačič s svojim širokim znanjem in bogatimi izkušnjami ter pripravljenostjo pomagati v vsakem trenutku. Delavnice in organizacijo so opisali z besedami super, odlično, perfektno, vrhunsko. Srečali so se z zahtevnimi nalogami in kompleksnimi postopki, a so mnoge težave uspeli rešiti ob mentorjevi podpori in dodatni razlagi. Zapisali so, da je reševanje nalog zahtevalo od njih veliko truda, zbranosti in domišljije, a je bilo vzdušje prijetno, sproščeno in kreativno, delo pa dinamično in zanimivo. Seveda zaradi pomanjkanja časa in znanja niso uspeli rešiti vseh neznank, a to, kot je ob zaključku povedal njihov mentor, ni bil namen delavnic. Pomembno je njihovo spoznanje, da si bodo morali v življenju nabrati še veliko izkušenj in nenehno širiti svoje znanje, pa tudi to, da se strokovnjaki v gospodarstvu srečujejo s problemi, ki zahtevajo več mesecev ali celo več let trdega dela.

 

Davorka Polić Jošt

Nazaj