Izdelali smo »fingerboard«, desko za trening plezalcev

Izdelali smo »fingerboard«, desko za trening plezalcev. Prva sta jo dobila dijaka Filip Bezovnik in Tilen Pinter. Več si preberite v priponki.

Nakup najsodobnejšega petosnega lesnoobdelovalnega stroja CNC za šolo v začetku leta 2016 pomenil za šolo velik premik v izobraževanju na področju obdelave lesa, lesenih zgradb, tesarstva in oblikovanja. V prvih mesecih delovanja stroja so dijaki, ki se izobražujejo v programu tesar, spoznavali delovanje stroja, izdelovali enostavne ploskovne izreze in enostavne izdelke, ki jih sprogramirajo na računalniku obdelovalnega stroja. Za zahtevnejšo obdelavo in izdelavo inovativni izdelkov, ki jih z znanjem programiranja omogoča stroj, se je v tem obdobju izobraževalo več učiteljev.
Z novimi znanji smo novembra izdelali »fingerboard«, desko, ki se obesi na odprtino vrat ali nosilec in je namenjena treningu športnih plezalcev. Nekaj različnih oblik teh desk iz lesa izdelujejo v tujini, v Sloveniji pa trenutno še ne. Plezalni vadbeni pripomoček smo naredili iz lepljenega lipovega lesa, ki je prijazen za blazinice prstov. V »fingerboardu« so številne različne odprtine različnih dolžin, globin, poševne, zaokrožene, kar je za trening plezalcev zahtevnejše. Na šoli se še nismo odločili, ali bomo »fingerboard« tudi prodajali ali bo to le promocijski izdelek.
Prva izdelka pa smo v zahvalo za odlično delo v šoli podarili svojima uspešnima maturantoma Tilnu Pinterju, ki se izobražuje v programu okoljevarstveni tehnik, in Filipu Bezovniku, ki se izobražuje v programu gradbeni tehnik.

Nazaj