Maturantska ekskurzija G – 4. b

Dijakinje in dijaki 4. b so bili od 23. 8. 2017 do 29. 8. 2017 skupaj s spremljevalkama Slavico Volčanjšek in Barbaro Dvoršek na maturantski ekskurziji.

Pot nas je najprej vodila v Sarajevo, v tej čudoviti prestolnici smo preživeli prvi dan, najprej nas je lokalni vodnik popeljal do znamenitosti, nato pa smo na Baščaršiji preživeli prosto popoldne, da smo lahko v miru okusili slovite čevapčiče, baklavo in pravo turško kavo. Naslednji dan nas je pot vodila po dolini reke Neretve, ustavili smo se v Jablanici pri podrtem mostu, kjer je potekala »bitka za ranjence«, v Mostarju smo se sprehodili čez kamniti stari most in po krajšem premoru za kosilo nadaljevali pot proti morju. V večernih urah smo prispeli na našo zadnjo destinacijo – v Budvo. Naslednje tri dni smo izkoristili za zabavo in tudi nekaj krajših ogledov, zabavali smo se na treh zanimivih plažah, kamniti, peščeni in na plaži Ploče, ogledali pa smo si najlepše mestece v zalivu Boke-Kotorske, od daleč pogledali mondeni otok Sv. Štefan, v večernih urah smo doživeli večerni utrip starega mestnega jedra Budve.

Zadnji dan v Črni gori smo izkoristili za Montenegro turo, najprej smo obiskali Lovčen, do Njegoševega mavzoleja smo premagali 420 stopnic, nato smo se odpeljali v staro črnogorsko prestolnico Cetinje. Tu smo si ogledali Njegošev muzej in si privoščili kratko pavzo za kosilo. Pred odhodom domov smo se še zadnjič pozabavali v Parizu.

Bilo je noro in nepozabno.

 

Nazaj