Nadstandardni pouk, sodelovanje in optimizem

V prenovi vrta Kriznega centra za mlade v Celju smo izvedli še zadnji korak prenove ( v lanskem letu so naredili kompletno prenovo: izdelali nadstrešek, ograjo, položili keramiko in betonske plošče) –asfaltiranje poti v osrednjem delu vrta. Gladka površina bo varovancem centra služila za številne dejavnosti: igranje z žogo, namiznega tenisa, vožnjo z rolko,..

Postopek izvedbe del smo izvedli kot učno uro v povezavi  z gradbenim podjetjem VOC Celje. Izjemno smo bili veseli, da se je podjetje na prošnjo za sodelovanje in donacijo asfalta, takoj pozitivno odzvalo.

Dijaki so najprej pripravili podlago. VOC Celje pa je v sredo, 23. 11., pripeljalo asfaltno mešanico in strojno orodje za izvedbo. Pod mentorstvom zaposlenih podjetja so dijaki izvedli asfaltiranje poti.

V šoli se zavedamo, da je takšno izvajanje pouka velik nadstandard v izobraževanju.

Zelo smo veseli, da so podjetja vedno pripravljena sodelovati pri njihovih projektih.  Za večino projektov lahko rečemo, da so nadstandardni  in jih težko najdemo v izobraževanju med srednjimi šolami v Sloveniji. Najvidnejši so: celotna prenova zadnjega domovanja Alme Karlin, obnova pogorele hiše dijaka šole, položitev keramike v Kajak Kanu klubu na Špici, izgradnja nizkoenergijske hiše,…, vse s sodelovanjem številnih podjetij.

Na šoli smo na odlično sodelovanje z gradbenimi podjetji izjemno ponosni in podjetjem neizmerno hvaležni.

Skrbno tudi spremljamo »svoja« podjetja oz. vsa gradbena podjetja v regiji in se veselimo, da je med njimi že čutiti optimizem, podjetja se konsolidirajo in rastejo.

Nazaj