Naši dijaki pomagali organizatorjem evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide (EPINT)

Od 28. septembra do 4. oktobra je v Laškem potekalo evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide. Organizatorjem tekmovanj so na pomoč priskočili tudi naši dijaki, ki so na prvenstvu sodelovali kot pobiralci žogic. 

EPINT 2017 poteka ravno v času evropskega tedna športa, ki je že tradicionalno na sporedu med 23. in 30. septembrom. Evropski teden športa je nastal na pobudo Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi in v Sloveniji poteka pod okriljem nacionalnega koordinatorja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Glavna tema kampanje je Bodite aktivni (#BEACTIVE), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč skozi vse leto. Med pomembnimi aktivnostmi Evropskega tedna športa 2017 v Sloveniji so tudi aktivnosti za športno neaktivne invalide ter za splošno javnost z namenom promocije športa invalidov.

Naloga organizacij, ki skrbijo za športnike invalide, je tudi zagotavljanje možnosti za zdravo in polno življenje invalidov. Pri tem so humani medsebojni odnosi tisto, kar daje tem aktivnostim posebno vrednost. In tega se zavedamo tudi na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja. Dijaki, ki bodo kmalu odločilno vplivali na dogajanje v naši družbi v prihodnosti, tudi invalidov, si na ta način izoblikujejo lastna stališča o dogajanju okrog sebe, športniki invalidi pa jim dokazujejo, da so omejitve zgolj v naših glavah.

Nina Markovič Korent

Nazaj