Pariz – mesto luči in ljubezni

V okviru interesnih dejavnosti smo v času od 18. 3. 2016 do 20. 3. 2016 obiskali mesto ljubezni in tisočerih luči – Pariz. Po pristanku na letališču Charles de Gaulles smo si med krožno vožnjo z avtobusom ogledali nekaj največjih znamenitosti tega čudovitega mesta: Dom invalidov, Slavolok zmage, Elezijske poljane, Eifflov stolp, na katerega smo se tudi povzpeli. Popeljali smo se še z ladjico pod dvajsetimi mostovi reke Seine. Dan smo zaključili z večerjo v eni izmed pariških restavracij.

Po jutranjem nabiranju moči smo se sprehodili do Louvra, kjer je seveda sledil fotografski postanek ob eni najslavnejših slik – Mona Lisi. V našem ogledu Pariza ni manjkal ogled Notredamske cerkve ter vzpon na Montmartre z ogledom bazilike Svetega srca.

Zadnji dan našega bivanja v Parizu je popestril sprehod po študentski latinski četrti z velikim številom majhnih trgovinic, restavracij in slaščičarnic. Pariz slovi kot mesto visoke mode, tako da smo si ogledali tudi prestižno modno hišo Galerie La Fayette.

Popoldanski čas pa je bil namenjen Ludvigu XIV – sončnemu kralju in njegovim vrtovom ter dvorcu v Versaillesu.

V poznih popoldanskih urah je sledilo slovo od Pariza in nočni polet proti Sloveniji. 

Ob vsem videnem smo bili enotni, da bi se v Pariz še vrnili.

 Smiljan Čujež

Barbka Dvoršek

Nazaj