Prireditev ob koncu pouka in dnevu državnosti

Vsaka zgodba ima svoj začetek … in svoj konec. Prišli smo do konca pouka v šolskem letu 2018/2019. Zdi se, da smo komaj zakorakali v novo šolsko leto, pa smo že na pragu poletnih počitnic.

Z današnjo prireditvijo v B-12 smo proslavili konec pouka in počastili dan državnosti, osrednji praznik naše ljube domovine, ki nas spominja na enkraten, veličasten, magičen zgodovinski trenutek, ko sta bili razglašeni samostojnost in neodvisnost naše Slovenije. 25. junija 1991 je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija, na Trgu republike v Ljubljani.

Prireditev smo začeli s slovensko himno, nato je dijake, profesorje in gospo ravnateljico nagovorila profesorica Nina Markovič Korent, ki je z izbranimi mislimi poudarila, kako srečni smo pravzaprav lahko, ker imamo svojo Slovenijo. Z branjem slovenskih domovinskih pesmi so občutek sreče, ponosa na našo državo in ljubezen do naše domovine v nas prebudili tudi naši dijaki Tilen Ivanoš, Nejc Perdih, Anita Očko, Miha Levec, Lara Huzjak, Špela Ipšek in Ana Beltram.

V nadaljevanju smo ob ogledu fotografij spomnili na prijetne dogodke, ki so zaznamovali to šolsko leto, dijake in profesorje pa je nagovorila tudi ravnateljica, gospa Irena Posavec, in se vsem zahvalila za trud in dobro opravljeno delo v preteklem šolskem letu. 

Prireditev smo sklenili s podelitvijo diplom, ki so jih dijakom podelili njihovi razredniki in gospa ravnateljica, obrazložitve pa je brala profesorica Marjeta Petriček. S pesmijo Ferija Lainščka pa smo naše srednješolce na prvi poletni dan pospremili v počitniške dni.

Avtorica scene je bila profesorica Tanja Barle, za glasbeno podlago in predvajanje fotografij sta skrbela profesorja Alenka Lah Kalan in Smiljan Čujež, prireditev pa je vodila profesorica Nina Markovič Korent.

Nazaj