Ptice okoli nas

V tednu akcije Ptice okoli nas 2018, ki jo vsako leto organizira DOPS,  smo na šolo povabili Mateja Gamserja iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOOPS) iz Celja. V četrtek, 25. 1. 2018, so v predavalnici E-14 njegovemu predavanju prisluhnili dijaki štiriletnega programa okoljevarstveni tehnik in dijaki poklicnega programa smer tesar, zidar in pečar-polagalec keramike. Gamser je dijakom predstavil delovanje največje nevladne organizacije za varstvo narave in različne vrste ptic ter poudaril vlogo ptic v našem okolju. Dijake je posebej zanimal človekov vpliv na okolje – ptice izumirajo mnogo hitreje, kot bi bilo to naravno.

V zadnjem delu srečanja so dijaki dobili navodila za pravilno namestitev gnezdilnic. Dijaki (tesarji) so namreč po mentorstvom učitelja Janeza Kričeja v šolski delavnici zanje izdelali gnezdilnice po navodilih DOOPS. 

Mladi poslušalci so  med zanimivim srečanjem doživeli ptice kot dragocena bitja, ki že od pradavnine navdihujejo umetnike in znanstvenike.

Nazaj