NAGOVOR RAVNATELJA OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

 

Dragi dijakinje in dijaki!

Počitnice so spet hitro minile in prišel je čas, da se srečamo v šoli. Veseli smo, da bomo videli znane in nove obraze.

Še posebej se veselimo številnih novih dijakinj in dijakov, ki prvikrat prihajate med nas. Verjetno vas je strah – strah novih učiteljev, novih sošolcev in sošolk, novih predmetov, nove šole, novega – vsega.

Rad bi vam povedal, da razumem vaš strah, vendar verjamem, da ga boste hitro dali na stran. Prihajate namreč v prijazno šolo, kjer boste pridobivali nova znanja in sklepali nova poznanstva, simpatije, ljubezni. Verjamem, da vam bodo ob strani stali sošolci, razredniki in učiteljski zbor. Mladostniška leta, ki jih boste delili z nami, so naporna, a vedite, da vam med nami ne bo treba biti osamljen.

Šolske obveznosti so resna stvar in prav je, da se jih tako tudi lotite. Z vami bo še okoli 450 dijakov ter petintrideset profesoric in profesorjev. V želji, da bi se tako velika množica ljudi med seboj dobro razumela, se moramo vsi truditi za spoštljivo in človeško komunikacijo. Vsak med nami dela napake, a napake so v šoli dopustne. Ni pa dopustno s komerkoli ravnati ali komunicirati na način, s katerim se ga ponižuje kot človeka.

Verjamem, da bomo skupaj dosegali lepe uspehe, verjamem, da so vse težave rešljive na nek način, pot do rešitve pa je spoštljiv in iskren pogovor. Verjamem, da s seboj v šolo prinašate neverjetno količino energije in idej, ki jih bomo skušali uresničiti skupaj.

Spoštovani starši!

Vaši otroci bodo tudi naši. Razumimo njihovo mladost in jim skupaj pomagajmo, da bodo pokončno in odgovorno rasli skozi čas. Z vašo pomočjo bomo v šoli lažje razumeli težave in jih reševali skupaj. Z odprtim pogovorom, zaupanjem, odgovornostjo in veliko dobre volje nam bo zagotovo uspelo.

V imenu svojih sodelavk in sodelavcev vas lepo pozdravljam in se veselim srečanja z vami.

Verjamemo v vas!

Ravnatelj
Arnold LEDL

 

Skip to content