V petek, 27. 9. 2024, je na Šolskem centru Celje potekalo tradicionalno srečanje s svetovalnimi delavkami in delavci savinjske regije.

Za glasbeni pozdrav je poskrbel šolski bend ERUPTION pod vodstvom prof. Metke Jagodič Pogačar.

Direktor, Mojmir Klovar, ravnatelji, Arnold Ledl (SŠ za gradbeništvo in varovanje okolje), ravnateljici, Saša Silovšek (SŠ za storitvene dejavnosti in logistiko) in Simona Črep (SŠ strojništvo, mehatroniko in medije), pomočnik ravnatelja Damir Šketa (Gimnazija Lava) ter pomočnik ravnateljice Jernej Jančič (SŠ za kemijo, elektrotehniko in računalništvo) so predstavili novosti na posameznih šolah in zavodu.

O načrtih promocijske dejavnosti šol ŠC Celje je spregovorila Nina Jaklevič, svetovalna delavka na Gimnaziji Lava in moderatorka srečanja.

Srečanje se je nadaljevalo s predavanjem Mojce Grušovnik, svetovalke na Zavodu za zaposlovanje RS, Karierno središče Celje, o stanju na trgu dela, iskanih kadrih ter spletnih kariernih pripomočkih.

O vplivu digitalnega sveta na poklicno usmerjenost mladih je v nadaljevanju srečanja spregovorila  Mija Repenšek, svetovalka na  Logout-u, Centru pomoči za zdravljenje odvisnosti  od interneta.

 

Koordinatorici srečanja sta bili Nina Jaklevič in Davorka Polić Jošt.  

Skip to content