Obveščamo vas, da se bo 17. in 18. oktobra v Sloveniji odvijal podnebni tek. Podnebni tek se je že začel 30. septembra 2022 v Veliki Britaniji.

 

Na tisoče tekačev, kolesarjev in mornarjev se je pripravljalo na rekordno štafeto. Ti bodo skozi 7767 kilometrsko etapo, skozi 18 držav, predali štafetno palico, ki vsebuje podnebno sporočilo mladih k svetovnim voditeljem na konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah.

Podnebni tek bo potekal skozi številne države. Začetek teka bo v Veliki Britaniji, sledil pa bo skozi Francijo, Belgijo, Nizozemsko, Nemčijo, Avstrijo, Italijo, Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Črno Goro, Albanijo, Grčijo, Ciper, Izrael in se končal 6. novembra 2022 v Egiptu.

 

Dan šolske akcije:

Na ta dan – v sredo, 19. oktobra 2022, ko se bo večina slovenskih šol in vrtcev simbolično pridružila podnebnemu teku, bo tudi naša šola izvedla simbolični podnebni štafetni tek.

V ta namen bo vsak razred izdelal svojo štafetno palico s svojim podnebnim sporočilom. Gradbeniki boste štafetne palice izdelali iz odpadnega gradbenega materiala, okoljevarstveniki pa iz ostalega odpadnega materiala. Palica mora biti dolga 30 cm in premera 5-7 cm. Štafetna palica mora nujno  vsebovati podnebno sporočilo vašega razreda. Uporabite material, ki ga lahko ponovno uporabimo, recikliramo ali sežgemo, saj je potrebno poskrbeti, da palica ne postane dodaten odpadek. Za izdelavo palice imate čas do ponedeljka, 17. 10. 2022. V ponedeljek do 12.00, eko referenti posameznih razredov, štafetne palice skupaj s podnebnimi sporočili, oddate v kabinetu C-31 profesorici Alenki Lah Kalan. Na šoli bo posebna komisija izbrala najboljšo in najlepšo palico ter najboljše podnebno sporočilo. Vsak razred bo svojo štafetno palico uporabil kot del simboličnega podnebnega tega. Vse štafetne palice pa bomo po teku razstavili skupaj s podnebnimi sporočili na hodniku naše šole.

Zato v AKCIJO!

V sredo, 19. 10. 2022, pa bomo po malici, ob 11.15,  izvedli štafetni tek ob naši Savinji. V ta namen vsak razred izbere vsaj 4 dijake, ki bodo tekli na 1. podnebnem teku naše šole. Imena tekačev, športni referenti posameznih razredov,  sporočite do ponedeljka, 17. 10. 2022, v kabinet C-25, mentorici Slavici Volčanjšek. V primeru dežja bo dogodek prestavljen.

 

Veselimo se vašega sodelovanja!

 

Dijaka: Mark Filip Mlakar in Luka Skok iz G-4. b

Mentorice: A. Lah Kalan, J. Čuvan, S. Volčanjšek

Skip to content