V četrtek, 7. 11. 2019, je na naši šoli potekalo že deseto tradicionalno državno srečanje okoljevarstvenih tehnikov. Srečanja so se poleg naše šole udeležili še dijaki, profesorji in ravnatelji s Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, Biotehniške šole Ptuj, Srednje gradbene, geodetske in ekonomske šole Ljubljana, Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor ter Šole za strojništvo, geotehniko in okolje s Šolskega centra Velenje.

V okviru srečanja so bili dijaki in mentorji vseh šol po uvodnih pozdravnih nagovorih in kratkem kulturnem programu, ki sta ga z dijaki pripravili Nina Markovič Korent in Alenka Lah Kalan, seznanjeni z rezultati mednarodnega projekta Skillco. Gozdar Boštjan Hren iz Zavoda za gozdove Slovenije, OE Celje, pa jim je predstavil tudi pomen skrbnega ravnanja z odpadki v gozdu. Nato so dijaki z mentorji odšli v mesto, kjer so se seznanili z znanimi celjskimi imeni, za kar je poskrbela Duša Polak, nato pa še pod vodstvom gozdarja in Slavice Volčanjšek raziskovat Celjski mestni gozd. Ob zaključku srečanja smo udeleženim šolam podelili plakete za sodelovanje, ki jih je izdelal Andrej Hrastnik, predan pa je bil tudi prehodni pokal Srednji gradbeni, geodetski in ekonomski šoli Ljubljana, ki bo naslednje leto organizirala srečanje. Srečanje mladih okoljevarstvenikov je pomenilo druženje mladih, izmenjavanje mnenj, izkušenj, kar smo s strokovnimi vsebinami povezali v zanimiv in koristen dan.

Zahvaljujemo se vsem dijakom in profesorjem naše šole, ki so kakorkoli sodelovali pri pripravi tega dogodka, še posebej organizatoricama državnega srečanja, Alenki Lah Kalan in Janji Čuvan.

Skip to content