12 slovenskih dijakov in študentov z Gimnazije Ledina, Gea Collega, Fakultete za dizajn, Fakultete za organizacijske vede iz Kranja in naše šole se je udeležilo Kongresa mladih o okoljskem izobraževanju v Pragi od 13. do 18. marca 2022.

Vsak udeleženec je imel aktivno vlogo pri oblikovanju želenih korakov in viziji okoljskega izobraževanja. Mladi so se redno oglašali s kongresa, po njem pa pripravili vrsto prispevkov, ki so jih objavili tudi na mednarodni spletni zbirki programa Mladi poročevalci za okolje (Young Reporters for the Environment), YRE International – YEEC 2022 – Exposure https://yreint.exposure.co/categories/yeec-2022.

Med njimi so članke objavili tudi naši dijaki. Anita Očko iz 4. b in Mark Filip Mlakar iz 3. b sta pripravila prispevka:

V videu, ki je objavljen na https://yreint.exposure.co/educate-us-to-the-futurenbsp, pa so aktivno sodelovali Mark Filip Mlakar in Luka Skok, oba iz 3. b, ter Melani Jagodič iz 4. b.

Vsem mladim okoljevarstvenikom za objavljene prispevke iskreno čestitamo!

Vabljeni tudi k prebiranju zgodb in vtisov naših mladih poročevalcev s kongresa mladih o okoljskem izobraževanju, YEEC 2022, še na spletni strani Ekošole: https://ekosola.si/prispevki-mladih-porocevalcev-z-okoljskega-kongresa-mladih-yeec/.

Mentorici dijakom v Pragi sta bili Janja Čuvan in Alenka Lah Kalan.

Skip to content