Na pobudo Ekošole in Časorisa, mednarodno nagrajenega časopisa za mlade, se je naša šola ob obeležitvi DNEVA ZEMLJE 22. aprila s svojimi prispevki vključila v globalni natečaj Kako rešiti naš planet

Pobuda za natečaj se je porodila v organizaciji Global Youth and News Media. Namen je bil, da od otrok prejmejo ideje, kako rešiti naš planet, in jih posredujejo odločevalcem. Mladi so prispevali besedila, slike, fotografije, video posnetke, multimedijske in ostale izdelke. Nagrajeni izdelki iz različnih kategorij so bili objavljeni v Časorisu in imajo oznako #HowToSaveOurEarthPart1.

Z objavo je bila nagrajena tudi naša dijaka 3. letnika programa okoljevarstveni tehnik, Tinkara Kladnik, ki je pod mentorstvom Janje Čuvan prispevala eno izmed dveh zmagovalnih idej, ki sta bili najboljši v kategoriji srednje šole. Tinkara je narisala dve dlani oziroma dve poti. Na eni je predstavila življenje z roko v roki z naravo, na drugi pa preveliko industrializacijo in s tem povezano onesnaževanje okolja, ki ga ta povzroča. Njeno sporočilo je: Resnica življenja, ukrepajmo zdaj!

Organizatorji so se še zavezali, da bodo s prispevki mladih z vsega sveta izdelali e-publikacijo, ki jo bodo posredovali odločevalcem. Ko bo objavljena, bomo delili povezavo. 

Več o nagrajenih prispevkih na povezavi: https://casoris.si/sola-se-predstavi/kako-bi-dijaki-resili-planet/.

Tinkari za nagrajeno idejo Kako rešiti naš planet iskreno čestitamo. Čestitkam se pridružuje tudi ravnatelj Arnold Ledl.

Mentorica: Janja Čuvan

Skip to content