Okoli 900 učencev devetega razreda iz 27-ih osnovnih šol Savinjske regije je skupaj s svojimi učitelji, svetovalnimi delavkami in starši v torek, 24. oktobra 2023, obiskalo Šolski center Celje. Udeležili so se že tradicionalne promocijske prireditve Dan odprtih vrat. Učenci so najprej prisluhnili programu v telovadnici, kjer je navzoče pozdravil ravnatelj Gimnazije Lava Peter Juvančič.

V uvodnem delu prireditve so si ogledal film Vrtiljak odločitev in predstavitev izobraževalnih programov, ki jih izvajamo na ŠC Celje. Z odličnim glasbenim nastopom jih je navdušil šolski bend ERUPTION, v katerem sta nastopila tudi dijaka naše šole, Matija Mazij (bobni) in Kristjan Volasko (vokal).  

V nadaljevanju so se učenci udeležili delavnic, ki so jih ob pomoči dijakov višjih letnikov pripravili učitelji. S  svojim znanjem, optimizmom in hudomušnostjo so navdušili devetošolce.

Dijaki vodiči so poskrbeli, da so učenci našli izbrano delavnico, doživeli utrip življenja na našem centru in se varno vrnili k svojim učiteljem in spremljevalcem z osnovnih šol.

Naša šola je za učence izvedla 7 delavnic s področja gradbeništva in okoljevarstva, in sicer:

  • Tridimenzionalni sprehod skozi hišo (mentor Igor Kastelic);
  • Kulturna dediščina (mentorica Natalija Kovše);
  • Dom po moji meri (mentorica Klavdija Kopše Kaljun);
  • Preko treh kamnov (mentorica Janja Čuvan);
  • Veter, sonce in energija (mentor Primož Vouk);
  • Poligon spretnosti I (mentor Srečko Draksler);
  • Poligon spretnosti II (mentor Janez Kričej).

 

Osnovnošolcem smo želeli na ta način predstaviti izobraževalne programe ter utrip življenja in dela na šoli. Tudi pri ogledu šole je bilo namreč zelo živahno. Na hodniku naše šole so si učenci lahko ogledali razstavo maket razglednih stolpov in se preizkusili v poimenovanju orodij, ki se uporabljajo v gradbeništvu.

Izjemno smo veseli, da so učenci domov odšli s pozitivnimi občutki, in verjamemo, da smo jim z izvedbo delavnic olajšali izbiro srednje šole.

Organizatorica DOV

Davorka Polić Jošt

Skip to content