V ponedeljek, 23. 5.2022, so imeli naši dijaki (G3B – okoljevarstveni tehniki) in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem delovno srečanje. Združili so moči in vsak s svojega strokovnega področja prispevali del k uresničitvi ciljev ekošolskega projekta Hrana ni za tjavendan. V okviru projekta so naši dijaki skupaj z njihovimi mentorji ( Srečko Draksler in Janez Kričej) izdelali kompostnik, ki smo ga v znak sodelovanja med šolama, podarili dijakom in učiteljem SŠGT. Dijaki G3b (Urška Golež, Luka Skok in Danaja Verbovšek) pa so predstavili osnovna pravila kompostiranja, pravilno sestavo komposta ter pomen kompostiranja. Naši gostitelji pa so nam pripravili slastno »reciklirano« kosilo in nam tako pokazali primer ponovne uporabe jedi. Dijak SŠGT  nam je predstavil še primere dobre prakse načela zero waste v gostinstvu, ki jih je prejšnji teden spoznaval v Belgiji.

Dijakom in menotricam ter ravnatelju SŠGT se zahvaljujemo za sodelovanje, katerega pa želimo nadaljevati tudi v prihodnjem šolskem letu.

 

Mentorici :

Alenka Lah Kalan (SŠGVO)

Natalija Kovše (SŠGT)

Skip to content