V Laškem je letos od 9. do 13. maja potekal že 18. mednarodni namiznoteniški turnir za športnike invalide, na katerem je sodelovalo več kot 400 udeležencev iz kar 53 držav. Tekmovanje vsako leto organizira Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite. In že kar nekaj let organizatorjem kot pobiralci žogic priskočijo na pomoč dijaki vseh petih šol Šolskega centra Celje. Kar 51 dijakov naše šole je v sredo, četrtek in soboto nudilo pomoč športnikom invalidom.

Za dijake je to nepozabna izkušnja, saj se mnogi prvič srečajo s športniki invalidi in so nad njimi vidno presenečeni, kaj vse zmorejo doseči z voljo, vztrajnostjo, požrtvovalnostjo, in se ob tem hkrati zavedajo, da so ovire zgolj in samo v naših glavah.

Organizatorji turnirja dijake za njihovo nesebično delo nagradijo z vstopnicami za kopanje v Thermani Laško, majicami in kosilom v Zdravilišču Laško.

Na šoli se zavedamo pomena humanitarnih vrednot in humanitarnega dela, ki je neizmerljivo, zato se z veseljem vsako leto odzovemo vabilu zveze za pomoč pri uspešni izvedbi turnirja.

Dijake smo na turnirju spremljale profesorice Slavica Volčanjšek, Eva Arbanas, Valentina Novak in Nina Markovič Korent.

 

Skip to content