V sredo, 18. oktobra 2023, je na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor potekalo že 13. tradicionalno Državno srečanje okoljevarstvenih tehnikov Slovenije. Povabljene šole so bile:

  • ŠC Celje, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja Celje,
  • Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana,
  • Srednja šola Slovenj Gradec in Muta in
  • ŠC Velenje, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje.

Srečanja so se udeležili ravnatelji, mentorji in dijaki. Našo šolo so zastopali Tinkara Kladnik in Maja Žavski iz 4. b, Sergej Dolinšek, Timotej Gorečan, Priya Radha Cimerman in Maruša Koren iz 3. b, Leila Mazouzi in Tilen Zidanšek iz 2. b ter mentorja Primož Vouk in Janja Čuvan.

Po uvodnih pozdravnih nagovorih in kratkem kulturnem programu so se dijaki razdelili v skupine in pričeli z izdelavo hotelov za žuželke, mentorji pa smo prisluhnili strokovnemu razgovoru pod vodstvom ddr. Ane Volk. Pred kosilom so dijaki imeli še voden ogled po splavarski poti. Sprehodili so se po krožni poti po brvi preko Drave, po nabrežju do starega mostu in zatem po novi brvi nazaj na Lent do najstarejše trte na svetu, stare več kot 450 let.

Ob zaključku srečanja nam je zaigrala še glasbena skupina iz Maribora, podeljene so bile nagrade za uspešno izdelavo hotelov za žuželke, na kar je sledila še predaja simbola naši šoli, ki bo naslednje leto ponovno organizirala srečanje.

Srečanje mladih okoljevarstvenikov je pomenilo druženje mladih, izmenjavanje mnenj, izkušenj, kar smo s strokovnimi vsebinami povezali v zanimiv in koristen dan.

Janja Čuvan

Skip to content