V četrtek, 13. oktobra 2022, je na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta potekalo že 13. tradicionalno Državno srečanje okoljevarstvenih tehnikov Slovenije. Povabljene šole so bile:

·         Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor,

·         ŠC Celje, Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja Celje,

·         Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana in

·         ŠC Velenje, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje.

Srečanja so se udeležili ravnatelji, mentorji in dijaki šol ter župan Občine Muta, g. Mirko Vošner, in ga. Ivana Belasić, ki na CPI pokriva področje okoljevarstva. Našo šolo so zastopali Larisa Sarajlić, Lana Melanija Zakelšek, Lan Kozlevčar, Anže Pirš in Gal Požarnik Knez iz 3. b ter glasbenik naše šole, Dominik Mazij iz 3. a, mentorja Janja Čuvan in Primož Vouk ter ravnatelj Arnold Ledl.

Po uvodnih pozdravnih nagovorih in kratkem kulturnem programu so se dijaki razdelili v skupine in ustvarjali v različnih delavnicah. Pred kosilom so si ogledali še mitnico in rutundo. Ob zaključku srečanja nam je zaigrala še glasbena skupina, v kateri se je izvrstno odrezal naš kitarist, Dominik, na kar je sledila še predaja simbola šoli iz Maribora, ki bo naslednje leto ponovno organizirala srečanje.

Srečanje mladih okoljevarstvenikov je pomenilo druženje mladih, izmenjavanje mnenj, izkušenj, kar smo s strokovnimi vsebinami povezali v zanimiv in koristen dan.

Janja Čuvan

Skip to content