V torek, 9. 5. 2023 je v starem mestu Celje, potekala že tradicionalna prireditev (projekt) ob Dnevu Evrope, Evropska vas. Na prireditvi smo se s stojnico predstavili tudi mi.

Cilj projekta Evropska vas, je vzpodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost in spoznavanje drugih narodov v Evropski uniji.

Naša šola je letos predstavila Turčijo, pod geslom » Gradimo mostove prijateljstva«. Predstavili smo nekatere turške znane mostove, med njima tudi mostova, ki ju je projektiral slovenski projektant g. Marjan Pipenbaher, katerega smo pred nekaj časa gostili tudi na naši šoli. Poleg tega smo predstavili delček turške kulinarike, otroci pa so se lahko tudi sami preizkusili v gradnji mostov s pomočjo kock. Igrali smo se igro naših babic » Ali je kaj trden most?« in predstavili naš letošnji mednarodni projekt o e-odpadkih. Našo stojnico so obiskali številni mladi in manj mladi, prav tako naš bivši predsednik države g. Borut Pahor, župan mestne občine Celje in skupina učiteljev in učencev iz turške Antalyje, ki nam je podarila tudi turško zastavo, katere smo bili zelo veseli.

V projektu so sodelovali Priya- Radha Cimerman, Maruša Koren, Sergej Dolinšek, Timotej Gorečan in Miha Kotnik, vsi iz G2b.

 

Mentorica: Alenka Lah Kalan

Skip to content