30. avgusta 2022 je v Čatežu potekala letna konferenca koordinatorjev programa Ekošola. Z naše šole so se je udeležile Janja Čuvan, Alenka Lah Kalan in Nina Markovič Korent.

V uvodnem delu so podelili priznanja in nagrade za uspešno delo v šolskem letu 2021/2022 za projekte: LEAF – Znanje o gozdovih, Odpadkom dajemo novo življenje, Mlekastično! Izberem domače, Šolska VRTilnica, Ekobranje za ekoživljenje, Oblikovalski izziv, Mladi poročevalci za okolje, GLOBE in Likovni natečaj za kreativne izdelke.

Sledila je predstavitev projektov za novo šolsko leto 2022/2023, popestrile pa so jo dobre prakse in pedagoške delavnice, ki so jih v sliki in besedi ponazorili koordinatorji in mentorji s posameznih ustanov na odru in na stojnicah.

Na  Ekokonferenci so gostili še dva zanimiva predavatelja, Natašo Račič, ki je govorila o energetski opremljenosti pedagoških delavcev, in Garsio Kosinaca iz GEN energije in Društva EN.LITE, ki je predaval o energiji in podnebju ter interaktivno predstavil simulator En-ROADS.

Skip to content