V ponedeljek, 20. 9. 2021, je v Kongresnem centru v Thermani Laško potekala konferenca koordinatorjev programa Ekošola. Potekala je v dveh delih, posebej za vrtce in posebej za osnovne in srednje šole ter fakultete, po vseh priporočilih NIJZ.

Vse zbrane je v uvodnem pozdravu najprej nagovoril mag. Gregor Cerar, nacionalni koordinator programa Ekošola, nato pa smo prisluhnili predavanju športnega psihologa prof. dr. Mateja Tuška Obvladovanje stresa. Po kratkem odmoru so bili v nadaljevanju še predstavljeni program dela, novi projekti in glavni poudarki stalnih projektov za novo šolsko leto 2021/22.

Na konferenci so bile podeljene tudi nagrade in priznanja za izpeljane posamezne projekte, ki jih v preteklem šolskem letu 2020/21 še niso podelili. Naša šola je na konferenci tako prejela še zeleni list za uspešno sodelovanje in izvedene aktivnosti v mednarodnem projektu LEAF – Znanje o gozdovih, mentorici ekošole na naši šoli, Janja Čuvan in Alenka Lah Kalan, pa priznanje za sodelovanje.

Anita Očko in Nejc Perdih iz 4. b ter mentorica Janja Čuvan so prejeli pohvale za sodelovanje v projektu Mladi poročevalci za okolje, ki je potekalo v sklopu dejavnosti mednarodnega projekta Erasmus+, Change Your Role – Spremeni svojo vlogo.

Anita Očko je prejela tudi posebno nagrado za izdelavo najboljše podnebne maskote v okviru projekta Ekošola meri odtis CO2.

Vsem prejemnikom priznanj, pohval in nagrad iskreno čestitamo!

 

 

Skip to content