Ekošole iz devetih evropskih držav, med njimi tudi Slovenije, so se vključile v projekt Odgovorno s hrano! (We Eat Responsibly!), namenjen izobraževanju za odgovorno porabo hrane.

 

Globalni program je usmerjen k aktivnostim, s katerimi sodelujoči razvijajo kritično razmišljanje ter pridobivajo znanje in veščine, s katerimi bodo postopoma znali sprejemati nove potrošniške in vedenjske vzorce. Cilj projekta je spodbuditi tudi ozaveščenost staršev in širše šolske skupnosti o globalnih vplivih naših vsakodnevnih prehrambnih odločitev.

 

Na začetku šolskega leta bomo med dijake in njihove starše razdelili vprašalnike in na osnovi ugotovitev izbrali eno ali več tem, ki so jih bomo raziskovali celo leto, največjo pozornost bomo namenili zavrženi hrani ter sezonski in lokalno predelani hrani.

Vodja projekta je Slavica Volčanjšek

V četrtek, 2. 3. 2017, smo v okviru mednarodnega projekta Odgovorno s hrano! gostili predavateljico, klinični dietetičarko, Brigito Avramovič Brumen. Več si preberite na tej povezavi.

 

Mednarodni projekt Odgovorno s hrano! smo v tem šolskem letom zaključili s predstavitvami izdelkov, ki so jih v okviru nagradnega natečaja pripravili dijaki drugih letnikov. Najboljših pet predstavitev smo nagradili z darilnimi boni v vrednosti 40 €.

Skip to content