Predstavitev Kriznega centra za mlade (KCM)

(JAZ IN SVET)

 

Lokacija:         Krizni center za mlade, Ipavčeva ulica 8, CELJE  

 

Četrtek, 12. 12. 2019

G2b (okoljevarstveni tehniki) 10.30-11.15

 

Četrtek,19. 12. 2019

G2c (poklici – tesar, pečar) 8.50-9.35

G2d (pomočnik pri tehnologiji gradnje) 9.40-10.25

G2a (gradbeni tehniki) 11.20-12.05

 

Krizni center za mlade Celje je organizacijska enota CENTRA ZA SOCIALNO DELO Celje in je pričel s svojim delovanjem decembra leta 1998. Je regijsko organiziran center, ki pokriva 8 upravnih enot: Celje, Žalec, Velenje, Mozirje, Laško, Slovenske Konjice, Šmarje pri Jelšah in Šentjur.

Namen in cilj delovanja KCM je usmerjen predvsem v pomoč otrokom in mladostnikom do 18. leta starosti, ki zaradi osebne stiske ali konfliktnega okolja najdejo edino rešitev v umiku, bodisi zaradi nevzdržnih razmer doma (trpinčenje, zlorabe, alkohol), zaradi upora staršem iz različnih razlogov, zavrnitve s strani staršev, težav v šoli, osebne in čustvene prizadetosti, stisk ob razmišljanju o samostojnosti ipd. Tu imajo otroci in mladostniki dostop do ustreznih informacij o možnostih za reševanje stiske in tudi možnost ter pravico, da se samostojno odločajo za katerokoli od ponujenih rešitev.
V KCM lahko pride otrok oz. mladostnik sam ali po nasvetu in usmeritvi druge osebe (svetovalne službe, socialnega delavca na CSD idr.). V KCM lahko ostane največ 21 dni.

Dijake spremljajo razredniki.

 

Svetovalna služba                                                                                                            Ravnateljica

Davorka Polić Jošt                                                                                                           Irena Posavec

Skip to content