Projekt Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Z njo Andragoški center Slovenije s številnimi dogodki opozarja na vseprisotnost ter pomen učenja v vseh življenjskih obdobjih.

Tedni vseživljenjskega učenja 2020 potekajo od 4. septembra do 9. oktobra. Naša šola se je vanje vključila z organizacijo različnih dogodkov, kot so predavanja, delavnice in druge prireditve. Koordinatorica TVU je Davorka Polić Jošt.

Prireditve TVU 2020 na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja:

  1. Radi beremo V nacionalnem mesecu skupnega branja se bo z večdnevnim 15- minutnim branjem vseh dijakov SŠ GVO razvijala bralna pismenost in bralna kultura pri dijakih. (Izvajalki Duša Polak in Nina Markovič Korent)
  2. Uporaba grafične tablice pri pouku na daljavo Usposabljanje učiteljskega zbora za uporabo grafične tablice pri pouku, ki predstavlja učinkovit doprinos kvalitetnejšemu pouku. (Izvajalka Alenka Lah Kalan)
  3. Celje, mesto mojega šolanja Spoznavanje Celja in njegove zakladnice zgodovinskih, kulturnih, turističnih in rekreacijskih bogastev. Udeleženci se bodo seznanili z objekti, kjer so pustili pečat njihovi predniki. (Izvajalka Darja Povše)
  4. Ogled spominske hiše Alme Karlin in otvoritev nadaljevanja del Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja bo v sodelovanju z različnimi ustanovami zgradila oz. izdelala hišico za goste svetovne popotnice, pisateljice, poliglotke in teozofinje Alme M. Karlin v Pečovniku. Pred leti so obnovili hišo in njena vrata odprli obiskovalcem. (Izvajalec Srečko Draksler)
  5. sLOLvenski klasiki Zaključna prireditev ob mesecu branja v družbi Boštjana Gorenca Pižame, ki bo predstavil svojo knjigo sLOLvenski klasiki v kateri je omrežil 50 literarnih klasikov in njihovih del in jih interpretiral času primerno.

Skip to content