V spremstvu svetovalnih delavcev in učiteljev je Šolski center Celje v četrtek, 18. aprila 2024, obiskalo okoli 1100 osmošolcev iz triindvajsetih osnovnih šol. Šole Šolskega centra Celje so zanje pripravile zanimive delavnice s področja gradbeništva, okoljevarstva, naravoslovja, jezikoslovja, tehnike, logistike, umetnosti, medijske tehnike, športa …

Učenci so se najprej udeležili skupnega programa v telovadnici, kjer jih je pozdravil in nagovoril ravnatelj Gimnazije Lava, g. Peter Juvančič. Šolska glasbena skupina Eruption je obiskovalce navdušila z odličnim glasbenim nastopom, Šova – maskota ŠC Celje – pa se je preizkusila v vlogi sovoditeljice.

Poleg programa v telovadnici in ogleda šole so se učenci udeležili delavnic, ki so jih pripravili učitelji. Pomagali so jim dijaki od prvega do tretjega letnika. Dijaki vodiči so poskrbeli, da so učenci našli izbrano delavnico, začutili utrip našega Centra ter se varno vrnili k svojim učiteljem in spremljevalcem z osnovnih šol.

Namen delavnic je bil, da učenci spoznajo izobraževalne programe ter utrip življenja in dela na šoli. Naša šola je izvedla sedem delavnic s področja gradbeništva,  in športa in okoljevarstva, in sicer:

  • Tridimenzionalni sprehod skozi hišo (mentor Igor Kastelic),
  • Izum, ki krajša poti (mentor Jože Prislan),
  • Gradnja objekta (mentor Miran Škorjanc),
  • Les – naš spremljevalec od zibelke do groba (mentorica Natalija Kovše),
  • Vabilo (mentor Andrej Hrastnik),
  • Fit s športom (mentor Sven Juteršek),
  • Arhitekturne znamenitosti EU (mentorica Nina Dolar).

Tudi pri ogledu šole je bilo živahno. Na hodniku naše šole so si učenci lahko ogledali projekcijo Šport na SŠGVO.

Vsem učiteljem in dijakom, ki ste sodelovali pri pripravi in izvedbi dogodka, se iskreno zahvaljujem za sodelovanje in kakovostno izvedbo dogodka.

Utrinke z dogodka najdete v fotogaleriji.

Organizatorica
Davorka Polić Jošt

Skip to content