Udeležili smo se strokovne konference E-naprave – prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo

 

V sredo, 22. marca 2023, ko obeležujemo dan voda, so se dijaki Anej Cajhen, Timotej Gorečan in Miha Kotnik, vsi iz 2. b, z mentoricama Alenko Lah Kalan in Janjo Čuvan udeležili strokovne konference z naslovom »E-naprave – prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo« v organizaciji družbe ZEOS, d. o. o., ki so jo pripravili v sklopu projekta Life – Spodbujamo e-krožno. V Maribor, kjer je konferenca potekala, smo se peljali z vlakom in tako pripomogli k trajnostnim rešitvam podnebnih sprememb.

Namen konference je bil povezati deležnike krožnega gospodarstva, izmenjati izkušnje in poiskati rešitve za lažji prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo. V 1. delu smo spoznali izzive pri prehodu iz linearnega v krožno gospodarstvo tako domačih kot tujih strokovnjakov ter se udeležili okrogle mize: Kakšni so izzivi in kako se z njimi soočiti?. V 2. delu pa smo se udeležili še 2. festivala PONOVNE UPORABE na ploščadi pred stavbo IZUM-a v organizaciji Društva Ekologi brez meja.

Po končani strokovni konferenci sta naša dijaka, Timotej in Anej, podala še svoji izjavi za Radio Maribor. Prispevek, ki nosi naslov ravno po njunih besedah, » Ljudje smo povzročili degradacijo okolja, zdaj je čas, da to popravimo«, si lahko v celoti preberete na RTV SLO: https://www.rtvslo.si/radio-maribor/ljudje-smo-povzrocili-degradacijo-okolja-zdaj-je-cas-da-to-popravimo/662179.

 

Janja Čuvan in Alenka Lah Kalan

 

 

 

Skip to content