poštovani dijaki, še posebej ljubitelji tehnike!

Najpomembnejše učenje se dogaja v resničnem življenju ob resničnih problemih, ne le v učilnicah.

Charles Handy

V Steklarni Hrastnik pripravljajo prav poseben dogodek, imenovan Idejatlon1860, ki je namenjen inovativnim dijakom tehniške in splošne smeri 3. in 4. letnika. Skupaj z njimi se želijo lotiti letošnjega izziva Osvajanje novih trgov – od ideje do izvedbe, soustvariti uporabne ideje in jih z interaktivnim programom navdušiti ter pokazati, kako so posamezni tehniški poklici soodvisni in prepleteni.

Za dijake bo v celoti poskrbljeno, organizirali so prevoz od šole do Steklarne Hrastnik in nazaj, prav tako bo zagotovljena prehrana. Zaposleni bodo dijakom predstavili različne izzive, s katerimi se vsakodnevno srečujejo v proizvodnji. Dijake bodo razdelili v skupine, ki bodo sodelovale skupaj v izzivu. V tem dnevu bi si zastavili samo okviren načrt izvedbe, potem pa bi imeli ob podpori mentorjev čas za realizacijo do 15. 1. 2021, ko bi rešitve idej tudi praktično prikazali.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta RaST, ki ga financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (MIZŠ, EU ESS). Zato tudi prijave dijakov potekajo preko spletne platforme http://prijava.projekt-rast.si/podrobnosti_aktivnosti/209. Vse prijave bodo pregledali in jih uvrstili na prosta mesta.

Prijave so odprte od 1. 4. 2020 do zapolnitve prostih mest, najkasneje do 3. 8. 2020.

Razmislite in če se vam zdi zanimivo, se prijavite.

Ravnateljica
Irena Posavec

Skip to content