V programu Ekošola smo se jeseni pridružili največjemu mednarodnemu dogodku z naslovom »Čas se izTEKa – podnebni tek« (Running Out of Time – RooT 2022) s skupnim ciljem: ukrepati za podnebje, proti podnebnim spremembam, za ohranjanje biotske pestrosti in naravnih virov.

Podnebna štafeta je začela svojo pot v Glasgowu na Škotskem konec septembra in se bo zaključila 6. novembra v Sharm El Sheikhu v Egiptu, ko se začne Podnebna konferenca .

Svetovni podnebni tek poteka skozi 18 držav, ena izmed njih je tudi Slovenija.

 Tako smo se temu dogodku pridružili tudi na naši šoli . V sredo, 19.10. smo izvedli 1. podnebni tek naše šole. Pred tem, so naši dijaki po razredih , izdelali štafetne palice s podnebnim sporočilom posameznega razreda. Dijaki so bili, skupaj s svojimi razredniki, pri svojem delu zelo izvirni in kreativni. Tako je nastalo kar 15 štafetnih palic, iz različnih odpadnih materialov ter prav toliko zelo zanimivih podnebnih sporočil.

Nagrado za najboljšo štafetno palico, je prejela ekipa G3e razreda, za najbolj domiselno pa ekipa G1f razreda. Nagrado za najboljše podnebno sporočilo je prejel razred G3b. Nagrado za najboljšo štafeto 1. podnebnega teka, pa si je prav tako, priborila ekipa G3b razreda.

Vsem dijakom in profesorjem, posebej pa še zmagovalcem, še enkrat, iskreno čestitamo!

Organizatorji 1. podnebnega teka:

Alenka Lah Kalan, Slavica Volčanjšek in Janja Čuvan

 

Skip to content