V sredo, 16. 3. 2022, smo na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja na široko odprli vrata vsem osnovnošolcem in njihovim staršem, ki se zanimajo za programe na naši šoli.

Informativnih dni tudi letos, zaradi epidemioloških razmer, nismo mogli izvesti v živo, zato smo se, po sproščanju ukrepov, odločili za izvedbo dneva odprtih vrat.

Dan odprtih vrat je bila izjemna priložnost, da so si lahko bodoči dijaki ogledali prostore šole, spoznali njen utrip, se pogovorili z nekaterimi dijaki in učitelji, svetovalno delavko in ravnateljem.

Osnovnošolce in njihove starše smo sprejeli v šolski knjižnici. Za glasbeni pozdrav je poskrbel šolski bend ERUPTION pod vodstvom Metke Jagodič Pogačar. Po nagovoru ravnatelja Arnolda Ledla je knjižničarka Nevenka Poteko predstavila delovanje šolske knjižnice.

Po ogledu  in predstavitvi šolske jedilnice, v kateri je obiskovalce pričakalo sladko presenečenje, so se v skupinah in pod vodstvom profesorjev Eve Arbanas, Igorja Isteniča, Mojce Kostanjšek in Mirana Škorjanca sprehodili po šoli. Uvodni del je povezoval Nejc Perdih, dijak 4. letnika programa okoljevarstveni tehnik, za vezno besedilo pa je poskrbela profesorica Nina Markovič Korent.

Dijaki in starši so si ogledali telovadnico, kemijski laboratorij, gradbene delavnice in NEVO. V posameznih prostorih so jih pričakali profesorji Barbka Dvoršek, Ljubomir Milenkovič, Janez Kričej, Srečko Draksler, Boštjan Cvelfer, Andrej Hrastnik, ravnatelj Arnold Ledl in nekaj dijakov, ki so poskrbeli za zanimive predstavitve in spominke.

V C-etaži so profesorji strokovnih predmetov Marjeta Petriček, Igor Kastelic in Zrinka Kit Goričan ter dijaki predstavili strokovne predmete, projektne dneve in raziskovalne naloge. Dogodek je koordinirala svetovalna delavka Davorka Polić Jošt.

 

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za izkazano zanimanje za naše programe in obisk.

Upamo, da smo izpolnili njihova pričakovanja in se veselimo ponovnega snidenja.

Skip to content