Na šoli smo december začeli in končali v duhu dobrodelnosti. Dijaki so pokazali, da z majhnimi pozornostmi lahko drugim pomagajo prenesti težave in polepšajo dneve.  

Nekateri dijaki 1. a, 1. c in 1. f so pod mentorstvom učiteljic slovenščine sodelovali v dobrodelni akciji Pismo za lepši dan, s katero so prostovoljci Young Caritas vabili, da starejšim in osamljenim z lepo besedo polepšamo dan. Nekateri dijaki so pismom dodali še ilustracije.  

 

Dijaki 1. a, 1. b in 1. c pa so svojo dobrosrčnost pokazali s sodelovanjem v akciji Dobrodelni adventni koledar. Za Zvezo prijateljev mladine in njihov projekt Botrstvo so namreč zbirali artikle, s katerimi so prostovoljci ZPM pred božičem razveselili družine po vsej Sloveniji.  

 

Z majhnimi pozornostmi in srčnostjo smo pomagali pregnati stiske in ogreli svoja srca in srca tistih, ki so prejeli pozornosti.

Dijaki 2. e so spoznali dragocenosti, ki jih skriva naša šolska knjižnica. Skrbno so si lahko ogledali najdragocenejšo knjigo, ki jo knjižnica hrani, in faksimile nekaterih prvih slovenskih knjig. Knjižničarka je z zanimivimi informacijami o Leonardu da Vinciju, Janezu Vajkardu Valvasorju, o naših reformatorskih piscih ter o knjigah Neskončni Leonardo, Biblija in Slava Vojvodine Kranjske prijetno popestrila zadnjo uro slovenščine pred božično-novoletnimi prazniki.  

 

Skip to content