Šolsko tekmovanje v EKOKVIZU je potekalo v četrtek, 8. 12. 2022. Udeležili so se ga vsi dijaki programa okoljevarstveni tehnik in 5 dijakov iz srednjega poklicnega izobraževalnega programa. Mentorji smo bili Janja Čuvan, Primož Vouk, Alenka Lah Kalan in Nina Dolar.

S projektom Ekokviz za srednje šole želimo dijakom predstaviti drugačen pogled na spreminjanje okolja, predstaviti možne vzroke in spodbuditi dijake k zanimanju za okolje in k sodelovanju pri reševanju okoljskih problemov. Tematski sklop za šolsko leto 2022/2023 je NAŠA PRIHODNOST = ZELENA PRIHODNOST in vključuje teme:

  • EKOLOGIJA, ONESNAŽEVALCI IN VARSTVO OKOLJA,
  • OGLJIČNI ODTIS,
  • ZELENA ENERGIJA ZA ZELENO OKOLJE in
  • E-RECIKLIRANJE.

Na šolskem tekmovanju so se v kategoriji SSI najbolje odrezali: Luka Skok iz 4. b, Tanja Čulibrk iz 3. b in Sergej Dolinšek iz 2. b, v kategoriji SPI pa Maj Klinc in Gašper Matija Obojnik, oba iz 2. c, ter Ema Medič iz 1. c.

Ti dijaki se bodo udeležili državnega tekmovanja, ki bo potekalo 22. februarja 2023 na Srednji trgovski šoli v Ljubljani.

Omenjenim dijakom iskreno čestitamo in jim želimo uspešno pripravo na državno tekmovanje. Čestitkam se pridružuje tudi ravnatelj Arnold Ledl.

Janja Čuvan

Skip to content