V sredo, 8. 5. 2024 je v starem mestu Celje, potekala že 19. tradicionalna prireditev (projekt) ob Dnevu Evrope, Evropska vas. V letošnjem letu je bil dogodek res nekaj posebnega, saj smo hkrati praznovali 20. letnico članstva Republike Slovenije v Evropski uniji .

Na prireditvi smo se s stojnico in glasbeno točko na odru, predstavili tudi na naši šoli.

Cilj projekta Evropska vas, je vzpodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost in spoznavanje drugih narodov v Evropski uniji.

Naša šola je letos predstavila Belgijo, kot trenutno predsedujočo državo Evropski uniji. Predstavili smo nekatere Belgijske znamenitosti, posebej Atomium. Poleg tega smo predstavili delček belgijske kulinarike, otroci pa so se lahko  preizkusili v gradnji Atomiuma in poznavanju zastav držav Evropske unije. Za glasbeno točko na odru je poskrbel naš trio Anja Fujs (G2a), Matija Mazij (G2a) in Dominik Mazij (G4a), ki so odigrali in zapeli skladbo Jaime la vie, s katero je Belgija zmagala na Eurosongu davnega leta 1986.

Z našimi izdelki smo se predstavili še naslednji dan, ko smo na našem Šolskem centru praznovali Dan Evrope.

 V projektu so sodelovali Lara Košir, Anja Radej in Eva Šunta (iz G2b) ter Maruša Koren, Sergej Dolinšek, Timotej Gorečan in Anej Cajhen, vsi iz G3b.

 

Mentorica: Alenka Lah Kalan

Skip to content