Med 2. in 9. julijem 2022 je v Celju potekala izmenjava mladih evropskega projekta Erasmus+. Zbrali smo se mladi, stari od 16 do 31 let, iz Slovenije, Španije, Madžarske in Grčije. Glavna tema izmenjave Talk to me je bila komunikacija.

Skozi zabavne delavnice smo spoznali verbalno in neverbalno komunikacijo in različne načine komuniciranja. Na začetku tedna smo dobili »domačo nalogo«. Pripraviti smo morali TED talk na poljubno temo, ki smo jo predstavili v petek.

Na multikulturnih večerih smo spoznavali tipično hrano, kulturo, himno in jezik držav, iz katerih smo prihajali. Preizkusili smo se tudi v različnih španskih in grških plesih, med drugim tudi v flamenku in sirtakiju. Enkrat smo se družili na celjskem bazenu, drugič pa spoznavali Celje skozi igro Lov na legende. Zadnje popoldne pa smo imeli piknik in se zabavali na koncertu glasbenika Drilla.

Izmenjava mi je prinesla nove prijatelje, izkušnje in spretnosti povezane z govorništvom in komuniciranjem. Spoznala sem tudi različne kulture. Izmenjave priporočam vsem, saj je to neprecenljiva izkušnja in popotnica za življenje.

Anita Očko

Skip to content