22. avgusta 2023 je v Čatežu potekala letna konferenca koordinatorjev programa Ekošola. Z naše šole sta se je udeležila Janja Čuvan in Primož Vouk.

V uvodnem delu je nacionalni koordinator mag. Gregor Cerar predstavil, kaj odlikuje slovenske Ekošole in kakšni so bili dosežki preteklega šolskega leta.

Sledila je predstavitev projektov za novo šolsko leto 2023/2024, popestrile pa so jo dobre prakse in pedagoške delavnice, ki so jih v sliki in besedi ponazorili koordinatorji in mentorji s posameznih ustanov na odru in na stojnicah.

Med odmorom so podelili priznanja šolam za uspešno delo v letu 2022/23 za projekt LEAF – Znanje o gozdovih. Prejela ga je tudi naša šola in sodelujoči mentorji. Za projekte Krožnost je naša priložnost, Mladi poročevalci za okolje, Šolska vrtilnica, Mlekastično! Izberem domače, Odpadkom dajemo novo življenje, Ekobranje za ekoživljenje, Podnebni tek – čas se izteka, podnebni šampion in podnebni ambasador pa bo podelitev priznanj in nagrad potekala 26. septembra 2023 v Hiši EU v Ljubljani.

Na konferenci koordinatorjev programa Ekošole sta sodelovala še dva zanimiva predavatelja, Miha Lesjak, ki je govoril o trajnosti na dogodkih in izpostavil projekt Zelena Planica 2023, in dr. Dan Podjed s predavanjem Kako napravimo prehod od egocena k ekocenu.

J. Čuvan in P. Vouk, koordinatorja programa Ekošola na SŠ GVO

 

Skip to content