Anita Očko iz 4. b je z osvojenim 1. mestom na eko kvizu Rotaract kluba mladih iz Celja pokazala zanimanje, razgledanost in odprto miselnost. Pa tudi to, da ji je prihodnost lokalnega in širšega okolja pomembna.

Tako so ji za nagrado v petek, 8. aprila, njej in še trem iz šole, podarili ogled eko kmetije Pri Baronu, ki v zavetju pohorske narave že vrsto let prejema certifikat za ekološko kmetovanje, ter obisk socialnega podjetja Kooperativa DAME v Mariboru in njegove restavracije. Glavna dejavnost je razvoj trajnostnega turizma in gostinstva. Ker se zavedajo naše kulturne dediščine, dajejo velik poudarek na ohranjanju starih, tradicionalnih receptur, ki jih na inovativen način vpeljejo v pripravo jedi. V največji meri uporabljajo lokalno, sveže in ekološko pridelano in certificirano hrano. 

Na ekskurziji smo z dijaki Anito, Lariso in Anžetom preživeli lep dan skupaj z mladimi člani Rotaract kluba. Verjamemo, da se bomo iz praktičnih primerov vsi lahko veliko naučili in nova znanja prenesli tudi v naš vsakdan.

Mentorica Janja Čuvan

Skip to content