Na novoletno prireditev in obeležitev dneva samostojnosti in enotnosti smo povabili gospo Bernardo Jurič. Ob  fotografijah nam je predstavila svojo kolesarsko pot po Avstraliji. 12.000 kilometrov je prevozila sama.  Zakaj?

Alpinist Mallory je na vprašanje, zakaj hoče usvojiti Mont Everest, odgovoril, ker je tam.

Davo Karničar, prvi zemljan, ki je smučal z vseh vrhov kontinentov je povedal: če odkrijemo svoj talent in se zavedamo, da je potrebno trdo delati za dosego kateregakoli postavljenega cilja, potem lahko dosežemo vse.

Naj vam spomin na posnetke Avstralije ostane v povezavi z delom pri pouku, dejavnosti ob pouku in dejavnostih, ki jih še imate v življenju.

Najprej se vam zahvaljujem, spoštovani dijaki in učitelji, da smo uspešno izvedli letošnji pouk do konca.

Zahvaljujem se dijakom in učiteljem za sodelovanje: pri promociji šole: tehniških delavnicah, informativnem dnevu, obiskih na osnovnih šolah.

Čestitam za udeležbo in uspehe pri tekmovanjih: v znanju in v športu. Posebno  velike čestitke si zaslužite vsi, ki ste dosegli odličen uspeh.

Kar nekaj tednov je počitnic pred vami. Veseli bi bili, če se spomnite  za kateri poklic se izobražujete. Gradbeniki opazujte novogradnje, arhitekturne znamenitosti, obnove cest in stavb. okoljevarstveni tehniki pa vsa  dogajanja okoli varovanja okolja, vpliv industrije, reševanje odpadkov, zaščito narave.

In verjamem, da se boste zavedali, da se izobražujete za najpomembnejši panogi v gospodarstvu. Razmišljajte, kako boste na teh področjih inovativni.

Predvsem pa, počitnice preživite  lepo, družite se s prijatelji, kaj preberite in kdaj pomagajte mami.

 

Srečno do 1. septembra.

Irena Posavec

ravnateljica

Skip to content