V petek, 22. aprila 2022, smo na šoli obeležili svetovni dan Zemlje. Dijaki iz programa okoljevarstveni tehnik, Anita Očko in Melani Jagodič iz G-4. b ter Mark Filip Mlakar in Luka Skok iz G-3. b, so pod mentorstvom profesoric Janje Čuvan in Alenke Lah Kalan predstavili Svetovni okoljski kongres mladih, YOUTH ENVIRONMENTAL EDUCATION CONGRESS 2022, v Pragi. Preko zoom povezave so se nam oglasili tudi z Dunaja, iz organizacije WWF – World Wide Fund for Nature (Svetovni sklad za naravo). Nathana, voditelja te mednarodne organizacije na Dunaju, sta Anita in Mark Filip spoznala prav v Pragi in z njim navezala stike in opravila intervju.

WWF je mednarodna nevladna organizacija, ustanovljena leta 1961, ki deluje na področju ohranjanja divjine in zmanjševanja človekovega vpliva na okolje. WWF je tudi največja svetovna organizacija za ohranjanje narave z več kot petimi milijoni podpornikov po vsem svetu, ki deluje v več kot 100 državah in podpira okoli 3000 projektov ohranjanja in okolja.

Prireditev je z zapeto pesmijo ob spremljavi dijakov Tjaža, Jureta in Blaža iz Gimnazije Lava popestrila tudi VS Amantes pod mentorstvom Metke Jagodič Pogačar. V pevskem sestavu sodelujeta tudi dve naši profesorici, Janja Čuvan in Valentina Novak. Za sceno je poskrbela profesorica Zrinka Kit Goričan, za tehnično podporo pa so bili zaslužni Dejan, Gašper, Nik in Žiga iz TV centra.

Prireditev ob svetovnem dnevu Zemlje so si v B-12 ogledali razredi 1. a, 1. b, 1. e, 2. b, 3. b in 4. b ter učitelji naše šole.

Skip to content