V maju se je zaključil dveletni projekt »Ekošola meri odtis CO2«, v katerem so osnovnošolci, dijaki in študentje spoznavali svoje vplive na podnebne spremembe in računali ogljični odtis.

Na naši šoli smo v okviru projektu izvedli številne aktivnosti: dijaki od 1. do 4. letnika programa okoljevarstveni tehnik so se udeležili izobraževalne delavnice Energija in ogljični odtis, izvedli učne ure o onesnaževanju zraka, onesnaževalih, ki povzročajo učinek tople grede, izvedli izračun ogljičnega odtisa posameznika, si ogledali dokumentarni film Na tankem letu, izdelali maskoto in pripravili ozaveščevalne akcije o podnebnih spremembah, pripravili poziv dijakom in učiteljem o zmanjšanju ogljičnega odtisa, izdelali letake in plakate, ki smo jih obesili na hodniku in na vratih učilnic, ter pripravili ozaveščevalne vsebine na spletni strani šole. 

Ob zaključku projekta smo bili zelo uspešni, na kar smo lahko ponosni in veseli. Podnebna maskota Anite Očko iz G-3. b je postala zmagovalna, mentorica Janja Čuvan je postala podnebna ambasadorka projekta »Ekošola meri odtis CO2«, naši dijaki programa okoljevarstveni tehnik od 1. do 4. letnika pa podnebni šampioni.

 

Esl Ekosola Meri Odtis Co2

Skip to content