Zadnji šolski dan preteklega leta smo na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja oplemenitili s prireditvijo, s katero smo počastili dan samostojnosti in enotnosti in se spomnili razglasitve plebiscita leta 1990, s katerim je Slovenija postala samostojna država, se hkrati poslovili od starega leta ter si zaželeli vse lepo v novem letu.

Ob tej priložnosti smo medse povabili neumornega aktivista za človekove pravice gospoda Toma Križnarja, ki je z nami delil izkušnje, ki jih je pridobil na svojih človekoljubnih odpravah, in nam tako odprl oči, da bi se morda v teh prazničnih dneh spomnili vseh, ki jim življenje tako ali drugače ni prizaneslo.

“Življenje je darilo. Darilo se spodobi sprejeti, si ga ogledati, pa tudi prijeti, ga občutiti, povonjati, okusiti, uživati in uporabiti … Darila so namenjena v dobro. Pravzaprav je vse namenjeno v dobro. Vsak dogodek, tudi velik problem, v sebi nosi darilo – izkušnjo, doživetje, smisel življenja,« pravi Tomo Križnar, ki nam je s svojim predavanjem dal najlepše darilo ob koncu preteklega leta.

Ob tej priložnosti sta nas nagovorila direktor Šolskega centra Celje, gospod Mojmir Klovar, in ravnatelj Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja, gospod Arnold Ledl.

V kulturnem programu so sodelovali člani šolskega benda ERUPTION (Tija Pšaker, L-3. b (vokal), Ema Kač, M-4. e (vokal), Tomi Božak, L-4. e (kahon), Aljaž Rozman, M-1. f (bas kitara), Vid Hajder, E-4. (kitara), njihova mentorica je profesorica Metka Jagodič Pogačar), prireditev pa sta pod mentorstvom profesorice Nine Markovič Korent vodila Špela Zupanc in Nejc Perdih iz G-4. b.

Skip to content