Počitnice so hitro minile in v četrtek, 1. septembra, se je v vseh šolah po državi oglasil šolski zvonec. Začelo se je novo šolsko leto. V našo šolo je letos vstopilo skoraj štirideset  dijakov več kot lani.

Razveselili smo se znanih obrazov in prijazno pozdravili nove, ki so z vznemirjenjem in pričakovanjem vstopali v šolske prostore. Po spoznavnih urah z razredniki, sprehodu po šoli in malici smo za dijake 1. letnika pripravili predavanje VSE BO OK. Temeljilo je na pripovedovanju življenjskih zgodb z vzponi in padci izvajalcev Roka Kadoiča in Dragana Babiča. Predavatelja sta na koncu vsake zgodbe poudarila življenjsko modrost, ki je tudi njima pomagala premagovati težave. Posvetila sta se predvsem stresu in strahu. Mladim sta pojasnila njun vpliv na delovanje telesa. Svetovala sta jim, kako naj se z negativnim stresom soočijo in ga premagajo.  V dijakih sta želela zanetiti iskrico upanja in razbliniti dvome o neuspehu v novem okolju.

Motivacijsko predavanje VSE BO OK je dijake pomagalo pripraviti na novo življenjsko pot.

Dijaki so nam zaupali svoje doživljanje.

Dobil sem veliko motivacije za učenje. Predavanje je bilo zanimivo. Všeč mi je moto Vse bo OK in pripovedovanje o potovanju in snemanju filma na vojnem območju. Motilo me je obnašanje nekaterih poslušalcev.

Všeč mi je bilo, ker sta vključila dijake, nas motivirala. Govorila sta počasi in razločno.

Všeč mi je bilo, da sta uporabljala pripomočke. Z veseljem smo si ogledali video.

Predavatelja sta zanimivo pripovedovala o svojem otroštvu. Imela sem kar solzne oči in na nek način sem bila ponosna na njiju, saj sta kljub porazom uspešna v življenju. Dala sta nam misliti! Spodbujala sta nas, da smo tudi mi lahko uspešni. Dotaknila sta se tudi naših čustev. Vse bo O.K. 😊

Skip to content