V spremstvu svetovalnih delavcev in učiteljev je Šolski center Celje v torek, 18. aprila 2023, obiskalo okoli 1000 osmošolcev. Šole Šolskega centra Celje so zanje pripravile zanimive delavnice s področja gradbeništva, okoljevarstva, naravoslovja, jezikoslovja, tehnike, logistike, umetnosti, medijske tehnike …

Učenci so se najprej udeležili skupnega programa v telovadnici, kjer jih je pozdravil in nagovoril ravnatelj Gimnazije Lava, g. Peter Juvančič. Šolska glasbena skupina Eruption je obiskovalce navdušila z odličnim glasbenim nastopom, Šova – maskota ŠC Celje – pa se je prvič preizkusila v vlogi sovoditeljice.

Poleg programa v telovadnici in ogleda šole so se učenci udeležili delavnic, ki so jih pripravili učitelji. Pomagali so jim dijaki od prvega do tretjega letnika. Dijaki vodiči so poskrbeli, da so učenci našli izbrano delavnico, začutili utrip našega Centra ter se varno vrnili k svojim učiteljem in spremljevalcem z osnovnih šol.

Namen delavnic je bil, da učenci spoznajo izobraževalne programe ter utrip življenja in dela na šoli. Naša šola je izvedla sedem delavnic s področja gradbeništva in okoljevarstva, in sicer:

  • Tridimenzionalni sprehod skozi hišo (mentor Igor Kastelic),
  • Kulturna dediščina (mentorica Marjeta Petriček),
  • Razvijanje gradbenih materialov (mentorica Valentina Novak),
  • Varujmo zdravje in okolje, v katerem živimo (mentorica Alenka Lah Kalan),
  • Veter, sonce in energija (mentor Primož Vouk),
  • Poligon spretnosti I (mentor Boštjan Cvelfer),
  • Poligon spretnosti II (mentor Srečko Draksler).

 

Tudi pri ogledu šole je bilo živahno. Na hodniku naše šole so si učenci lahko ogledali projekcijo Naš Plečnik in Šport na SŠGVO.

Vsem učiteljem in dijakom, ki ste sodelovali pri pripravi in izvedbi dogodka, se iskreno zahvaljujem za sodelovanje in kakovostno izvedbo dogodka.

Utrinke z dogodka najdete v fotogaleriji.

Organizatorica

Davorka Polić Jošt

Skip to content