Dvainštirideseto srečanje Mladi za Celje je na Srednji šoli za gradbeništvo in varovanje okolja, postreglo z dvema oddanima raziskovalnima nalogama s področja gradbeništva in arhitekture in z eno s področja okoljevarstva.

 

Raziskovalci so pod vodstvom mentorjev izbrali teme in v mesecu novembru s predprijavo začeli z raziskovanjem. Najresnejši so svoje delo potrdili z dokončno prijavo v januarju in z oddajo nalog v sredini marca. Dolgoletno tradicijo predstavitev srednješolskih raziskovalnih nalog na Šolskem centru Celje je zagodel korona virus, ki je za dobra 2 meseca prekinil vse dejavnosti v javnem življenju. Komisija Mladi za Celje se je odločila, da predstavitve raziskovalnih nalog izpelje s pomočjo videokonference. Tako so zagovori potekali 26. do 29. maja, za  področje gradbeništva in arhitekture pa smo zagovore izvedli 27. maja, v živo, na naši šoli.

Ana Androjna, Eva Gradišnik in Nika Romšak, vse dijakinje četrtega letnika, so pod mentorstvom Mete Petriček, predstavile raziskovalno nalogo Sonaravna gradnja.

Urh Brezovšek, Tomaž Jakš in Domen Mrgole, vsi dijaki četrtega letnika, so pod mentorstvom Arnolda Ledla, predstavili raziskovalno nalogo Podnebno varna gradnja.

 Špela Dragovan in Andrej Bantan, oba dijaka tretjega letnika, sta pod mentorstvom Mirana Škorjanca, predstavila raziskovalno nalogo Odpadne vode iz steklarn Rogaška Slatina in Hrastnik.

 

 

Skip to content