V petek, 24. 5. 2024, smo se dijaki iz oddelkov G2b in G2c skupaj s spremljevalci v zgodnjih jutranjih urah odpravili na tridnevno ekskurzijo v Bosno. Prvi dan smo spoznavali Sarajevo. Prvi vtis o olimpijskem mestu smo dobili s stolpa Avaz, od koder se nam je ponudila čudovita panorama na mesto in širšo okolico. Ogled Sarajeva smo nadaljevali v družbi lokalnega vodnika, ki nam je na humoren način predstavil prestolnico Bosne in Hercegovine. Mesto smo najprej spoznali s krožno vožnjo z avtobusom, nato pa še peš po Baščaršiji in ogledom najpomembnejših sarajevskih znamenitosti. V prostem času smo se izgubljali po ozkih ulicah v starem mestnem jedru, uživali v utripu mesta, lokalni kulinariki in znameniti turški kavi.

Drugi dan smo po obilnem zajtrku pot nadaljevali proti reki Neretvi. Prvi postanek smo naredili v Jablanici pri spominskem kompleksu Bitke na Neretvi, nato pa nadaljevali v Mostar, ki smo si ga ogledali pod vodstvom lokalnega vodnika in odkrivali njegove skrite kotičke v prostem času. Vožnjo smo nadaljevali proti morju. V Neum smo prispeli v poznih popoldanskih urah. Prijetno toplo vreme smo izkoristili za skok v morje in sprehod ob morju ter osvežitev.

Tretji dan smo ekskurzijo zaključili z vožnjo preko Pelješkega mostu, nato pa se polni spominov in poglobljenih prijateljskih vezi vrnili domov.

 

 

 

Skip to content