Spoštovani,

 
pošiljamo vam vabilo na edinstveno doživetje, premiero dokumentarnega filma Zlati košarkarji »2017« v dvorani Stožice, v petek 3.junija 2022, ki je organizirana posebej za dijake in učence kjer je poleg ogleda filma, predviden še dodatni program.
 
Priznani slovenski pisatelj, scenarist in režiser Goran Vojnović je s filmsko ekipo spremljal nepozabno pot slovenskih košarkarjev do prvega naslova evropskih prvakov leta 2017, ki je obnorela Slovenijo, pozneje pa z junaki košarkarske pravljice obudil spomine in pokukal v zakulisje tega izjemnega ekipnega uspeha. Tako bodo lahko učenci in dijaki spoznali svoje junake čisto od blizu in občutili, kako pomemben je ekipni duh, zaupanje in skupni cilj.
 
Poleg projekcije filma, ki bo največja slovenska premiera in na kateri se nam bodo pridružili tudi nekateri zlati reprezentanti, bodo potekale še dodatne aktivnosti. Od vodenega ogleda celotnega športnega parka Stožice, te kulturno arhitekturne znamenitosti mesta, ogled razstave zgodovinskih športnih dosežkov ter seveda nekaj košarkarskih preizkušenj v »živo«.

Dijaki, ki bi se udeležili premiere se prijavite po elektronski pošti profesorju športne vzgoje Igorju Isteniču najkasneje do 9.5.2022.

Dogodek s spremljajočimi aktivnostmi bo trajal predvidoma od 6:30 do 14:00.

Skip to content